Site Overlay

Soproni Füzetek 2023

Kedves Barátaink, Alkotótársaink!

Sopron város kulturális és művészeti életének évenkénti igényes összefoglalóját, keresztmetszetét adja 1978 óta a Soproni füzetek, amelyben elsősorban a helyi alkotók, vagy a városhoz kötődő művészek versei, prózai munkái jelennek meg. A kiadvány a vizuális művészetek alkotóinak munkáit, a képzőművészek alkotásait is tartalmazza, közöl recenziókat, kiállítás-megnyitó beszédeket, irodalmi, kulturális rendezvényen elhangzott köszöntőket, méltatásokat. Minden évben végigkövethettük az előző esztendő kiállításainak, irodalmi rendezvényeinek sorát. A Soproni Füzetek olyan kordokumentum és seregszemle, amelyre méltán lehetünk büszkék.

Sarkady Sándor felelős szerkesztő és Bősze Balázs felelős kiadó hosszú évtizedekig irányították, szervezték és segítették a Soproni Füzetek megjelenését, bíztatták az alkotókat műveik publikálására, vizuális munkáik közzétételére. A már három és fél évtizedes múltra tekintő hagyományt folytatva, az újjáalakult Soproni Kulturális Egyesületek és Baráti Körök Szövetsége, s ezen belül különösen a Képzőművészeti Társaság és az Irodalmi Társaság tisztelettel kéri az alkotókat, hogy a Soproni Füzetek 2023 részére küldjék el verseiket, novelláikat, tanulmányaikat és recenzióikat, köszöntőiket, képző- és fotóművészeti alkotásaikról készült fotóikat!

Kérjük, hogy a dokumentumokat az sopronifuzetek@gmail.com címre juttassák el.

Ide várjuk a személyes kéréseket, kérdéseket és a szerkesztőbizottság részére küldött információkat is. Nem elektronikusan küldött kéziratokat a Szövetség címére lehet eljuttatni (9400 Sopron, Várkerület 19. sz.).

A Soproni Füzetek tartalmas, színvonalas, évenkénti megjelentetése, kiadása mindannyiunk, minden soproni alkotó közös érdeke. Tisztelettel kérünk az együttműködésre.

A Szerkesztőbizottság titkára: T. Horváth József

Telefon: 0620/349-7904. Email-cím: thj@sopronifuzetek.hu

A kéziratok és a képzőművészeti illusztrációk elektronikus beküldésének határideje: 2023. szeptember 30.

A Soproni Kulturális Egyesületek és Baráti Körök Szövetsége nevében:

Dr. Hegyi Ferenc elnök

A Soproni Füzetek 2023 szerkesztőbizottsága nevében:

Dr. Zentai László főszerkesztő