Tisztelt Alkotótársaink, kedves Barátaink!

Sopron város kulturális és művészeti életének évenkénti igényes összefoglalóját, keresztmetszetét adta a Soproni füzetek 2015, amelyben elsősorban a helyi alkotók és a városhoz kötődő művészek verseit, prózai munkáit adtuk közre, valamint képző- és fotóművészeti alkotások reprodukcióit is megjelentettük, de immáron – az 1978 óta megjelenő kiadványunk fennállása során először – teljes egészében színesben. Új rovatokat is nyitottunk, hiszen ma már szerves része városunk kulturális kínálatának a Soproni Petőfi Színház repertoárja. Ebben a kiadványban adtunk külön is helyet a városban tanuló, vagy a városhoz kötődő diákköltőknek, diákíróknak is.

A szerkesztőség arra törekszik, hogy a Soproni Füzetek 2016 is olyan kordokumentum és seregszemle legyen, amelyre méltán lehetünk büszkék, kellő alázattal és bátorsággal vihetjük tovább Sarkady Sándor és Bősze Balázs szellemi örökségét.

Ennek vállalásához kérjük segítségeteket, támogatásotokat, hiszen a Ti (az Önök) beküldött alkotásaitok teszik lehetővé, hogy ebben az esztendőben is Advent 2. vasárnapján a soproniak és az irodalmi közélet asztalára tehessük közös munkánkat. Kérem tehát, hogy a Soproni Füzetek szerkesztőségének küldjék el verseiket, novelláikat, tanulmányaikat és recenzióikat, köszöntőiket, tárlatmegnyitóikat, képző- és fotóművészeti alkotásaikról készült fotóikat!

Kérjük, hogy az előző évhez hasonlóan a dokumentumokat elektronikusan a

sopronifuzetek@gmail.com

címre juttassák el.

Ide várjuk alkotótársaink kéréseit, kérdéseit és a szerkesztőség részére küldött információkat is. Nem elektronikusan küldött kéziratokat a Kulturális Egyesületek és Baráti Körök Szövetsége címére lehet eljuttatni (9400 Sopron, Várkerület 19.).

A szerkesztőség titkára: T Horváth József (+36-20/349-7904)

A kéziratok, valamint a képző- és fotóművészeti illusztrációk beküldésének határideje: 2016. augusztus 31.

Dr. Hegyi Ferenc
elnök
Kulturális Egyesületek és Baráti Körök Szövetsége

Dr. Zentai László
főszerkesztő Soproni Füzetek

Soproni Füzetek szerkesztősége
9400 Sopron, Várkerület 19.

PDF letöltése